YU1SRS Česta pitanja Izdavanje licenci i dozvola Kada smem da počnem da koristim svoj pozivni znak?
26 | 01 | 2021
Poslednje vesti

Savez radio-amatera Srbije zadržava sva prava na objavljene sadržaje. Dozvoljeno je citiranje i prenošenje sadržaja ali uz obavezno navođenje izvora i postavljanje aktivnog web linka ka strani na sajtu odakle je sadržaj preuzet.

Kada smem da počnem da koristim svoj pozivni znak?

Nakon polaganja ispita i dobijanja diplome o položenom ispitu treba da podnosete zahtev Savezu za odobrenje pozivnog znaka. Odobrenje ćete dobiti u kratkom roku.

Dobijanje odobrenja još uvek ne znači da ste dobili pozivni znak. To je samo potvrda do Saveza da nema prepreka da vam taj znak bude dodeljen uz licencu.

Potrebno je da podnesete zahtev RATEL-u za izdavanje licence. Tek kada dobijete licencu od RATEL-a on postaje vaš ali ga i dalje ne možete koristiti za emitovanje, već samo za ličnu identifikaciju.

Emitovanje je dozvoljeno samo sa stanice koja ima važeću dozvoli koristeći pozivni znak dodeljen toj radio-stanici. To znači da pored licence, radio-amater treba da od RATEL-a zatraži i dobije dozvolu za rad radio-amaterske stanice. Tek kada dobije dozvolu za svoju radio-stanicu, radio-amater može da koristi svoj pozivni znak u emisijama koristeću tu stanicu.

Kada radio-amater za emisije koristi stanicu drugog radio-amatera ili klupsku radio-stanicu tada mora koristiti pozivni znak koji je toj stanici dodeljen dozvolom.

Pogledajte http://www.yu1srs.org.rs/postani-radio-amater.

 

Pratite nas - FACEBOOK

Orden
Baner
ARDF 2020
Baner
IARU 25th Conf NS
Baner
Nikola Tesla
Baner
Anketa
Ocenite informativnost ovog sajta
 
Savez je organizovao
Baner
YU1SRS
Baner
Rad Saveza pomažu
Baner
Baner
Baner
Propagacije