HAM radio > Digitalne komunikacije

APRS čvorišta uopštena diskusija

(1/9) > >>

YU1TTA:
Posto je 8 juna pokrenuta akcija vezana za APRS, imam jedan predlog koje je vezan za eventualne lokacije na kojima bi se postavila cvorista. Danas sam pratio SP5LBS-9 koji je prolazio kroz nasu zemlju. Moj predlog je da se trebaju prvo postaviti cvorista oko autoputa i to na sledecim lokacijama. Fruska Gora, Crni Vrh(Jagodina) i da se ovaj Niski prabaci na Jastrebac. Nisam naveo Avalu zato sto sam video da dobar deo puta od Beograda do Velike Plane pokrivaju Rumuska cvorista, sto opet ne znaci da nisam i da se na Avali postavi cvoriste. Evo i linka gde je SP5LBS-9 prosao kroz nasu zemlju.

YU1TTA:
ne volim sam da pisem post za postom ali nadam se da cu oziveti malo ovu temu. Filip YU1TTN mi je poslao poruku preko TCP/IP protokola, dok sam poruku primio preko GATE-a YU0XPI. Ono sto sam skontao je to da GATE-veji(oni koji su povezani na internet) prosledjuju poruke i ako su poslate preko TCP/IP protokola. Evo kako to izgleda.

YU1TTN:
Šta se dešava sa čvorištem YU0XNI? Nema ga na karti već dva dana.

YU1TTA:
Do nedavno sam koristio aprs softver http://www.sv2agw.com/downloads/agwuidigi.zip sa kojim sam bio zadovoljan kako radi kao digipiter ali nisam kao IGATE. modem http://uz7.ho.ua/modem_beta/sm2ch44.zip koji jos uvek koristim i zadovoljan sam njime. APRS softver koji sam nedavno poceo da koristim na preporuku YT1PRM je http://www.sartrack.co.nz/News.html koga takodje mozete besplatno skinuti i koji se odlicno pokazao kao IGATE, koga takodje mozete koristiti da bude samo za RX i da sve sto primi objavi na internetu. Ako ima nekih pitanja u vezi podesavanja stojim vam na raspolaganju.

YU1TTA:
Danas sam malo testirao digipiter koji sam postavio i rezultati su zadovoljavajuci s obzirom da deonica kojom sam vozio biciklu je u kotlini okruzena planinama, a radio sam iz ruke sa 5W.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju