Savez radio-amatera Srbije > Časopis "Radio-amater"

Arhiv casopisa Radio amater

<< < (3/4) > >>

YU2M:
Sinišin je predlog interesantan, ali mislim da neće biti delotvoran...
Ukoliko je Savez dvaput sam od sebe donosio odluku da taj posao uradi, pa nije, kako li će tek uraditi na nečiju molbu?

Možda, pro forme radi, zatražiti pismenim putem ( zvanično ) odobrenje da se to uradi ( bar za onaj period na koji Savez polaže autorska prava), pa po dobijanju tog odobrenja ( takodje pismenim putem), onaj ko je voljan to i odradi. Danas i fizička lica poseduju skenere daleko kvalitetnije nego što su bili pre dve, pet, ili deset godina....

To jeste kapitalan posao, koji zahteva puno, puno vremena i truda i svako ko ga prihvati je već "heroj" u najavi.
Svakako, očekujemo da to bude u PDF formatu.

YU5DJZ:
Odlicno. Sada diskusija pocinje da se razvija u ispravnom smeru. Hvala svima koji su uzeli ucesca u ovoj temi na forumu i dajte sada da predjemo sa reci na dela. Molim sve Vas da date predloge u kom pravcu se treba kretati da bi ova nasa zelja bila ispunjena. Trebamo da se opredelimo da li cemo dejstvovati u pravcu Saveza ili cemo posle odradjenog posla ( digitalizovanja casopisa ), sve to predati Savezu koji bi zavrsio posao objavljivanja materijala na svom sajtu. Ja sam tu da u bilo kom pogledu pomognem u realizaciji tog posla. Samo recite sta treba da se uradi.

YT9TP:
Pa ako je Savez već odlučio da radi digitalizaciju samo treba koordinirati da se to odradi.
Verovatno nije uradjeno jer je to vrlo obiman posao i treba neko izbiljno tome da se posveti.

Valjalo bi da IO imenuje nekoga da se time pozabavi a da taj da neko uputstvo svim zainteresovanima kako da skeniraj materijal da bi to bilo sto jednoobraznije.

YU2M:
Sedamdesetih godina prošlog veka Radio Amater se u Pančevu, zajedno sa NINom i Dugom prodavao na kiosku u ulici Braće Jovanovića u Pančevu. Tada, kao školarac, nisam bio ni operator, ni učlanjeni radio-amater, ali sam se "družio" sa Malom školom elektronike pok. Krleta.

Nažalost, naš časopis je nešto kasnije povučen iz slobodne prodaje, a moje primerke su pojele mnoge selidbe i miševi iz podruma...

Ukoliko bi se uradila digitalizacija, to bi bila kapitalna ostavština za neke buduće nove klince ( ja sam tu nepokolebljivi optimista).

YU5DJZ:
Postovane kolege,

Nemojmo sad da stanemo i da cekamo da nam neko drugi resi problem digitalizacija Radio amatera. Molim Vas dajte konkretne predloge i da pocnemo i zavrsimo sa resenjem tog naseg pitanja.

Pozdrav, Djura

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju