Savez radio-amatera Srbije > Časopis "Radio-amater"

Arhiv casopisa Radio amater

<< < (2/4) > >>

YU2M:
Imam rešenje....
Nek neko okači skenove brojeva izdatih pre nego je SRS postao vlasnik, ako se Savez već buni za one kasnije....

No, možda se Savez i ne bi bunio za te stare brojeve ( još ako bi bilo na sajtu SRS), jer sem koristi od reklame, ne vidim nikakvu štetu. Tih časopisa nema u prodaji poodavno. Ne vidim kako bi "izlazak" iz privatnih arhiva škodio.

YU5DJZ:
Uvazeni kolega, recite mi molim Vas da li ste Vi casopis Radio amater ili ovlasceni advokat casopisa radio amater koji ima pravo da mi ukazuje na zakone i opominje me da ne uradim slucajno, naravno ne znajuci, neko krivicno delo. Stari radio amateri koji imaju te casopise ce naravno pokusati da legalno oforme taj arhiv, uz postovanje zakona. Ne treba jedno dobro delo, koje ce biti od pomoci svima nama, pravim radio amaterima, odmah takvim pisanjem osuditi na propast. Treba naci nacine da se jedna tako korisna stvar i sprovede u delo, a ne kaznjava. Ukoliko niste voljni da pomognete, recite. Nemojte, molim Vas odmah, pametovati i drugima ukazivati na moguce greske. Da su pravi radio amateri tako reagovali i ranije, ovog naseg lepog pokreta ne bi ni bilo. S uvazenjem, YU5DJZ.

RoRa:
Kolega, da ste temu započeli kako valja moj odgovor bi bio sledeći:
Posedujem praktično sve brojeve, ukoričena godišta, časopisa "Radioamater" u papirnom izdanju od 1947 do 2010 god. Spreman sam da dam moj doprinos legalnoj akciji da papirno izdanje bude dostupno i u elektronskoj formi.

YT2RA:

     pre par godina je  skeniran UKT BILTEN koji  je  savez tadio amatera jugoslavije  izdavo. Skeniran i  postavljen je po nekim sajtovima inace  to je skupio i  skeniro  YU1QT Andra

   73 

YU1RA:
"Дигитализовати" часопис "радио-аматер", а да буде квалитетно читљив, није једноставно.
Сви бројеви треба постоје у уредништву тог часописа, а у многим клубским архивама постоји већина бројева.
Мој предлог је се упути молба СРС-у да Савез уради тај посао, тим више што је у последњих 10 година два пута доношена одлука да се тај посао уради, али одлука није реализована.

Узгред: писање молби или предлога на овом форуму никога не обавезује, па ни Савез.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju