HAM radio > Samogradnja

Novi predajni deo za stari ATLAS 350XL

<< < (2/3) > >>

YU2M:
Možda ću lupiti, ali znam da Kinezi dosta jeftino prodaju dual LD MOSFE tranzistore do tih nivoa snage. Šta se tu može uraditi, obzirom da su ti tranzistori namenjeni upravo za izlaze predajnika od 1MHz pa do 1GHz?

Ima li pitanje smisla?

YU1OXB:
Ima smisla ali ne znam na koje si konkretno mislio. Imas li kakav link?  Nisam nikad nista do sada narucivao od Kineza.... plasim se da su to neke divce!

YU2M:
Izvoli druže Boro - pa biraj
http://www.alibaba.com/trade/search?fsb=y&IndexArea=product_en&CatId=&SearchText=RF+transistor

YU1OXB:

--- Citat: YU2M  20.05.2015 20:53:38 ---Možda ću lupiti, ali znam da Kinezi dosta jeftino prodaju dual LD MOSFE tranzistore do tih nivoa snage. Šta se tu može uraditi, obzirom da su ti tranzistori namenjeni upravo za izlaze predajnika od 1MHz pa do 1GHz?
--- Kraj citata ---

Ako investiras u dva komada BLF278 (jedan za tebe - jedan za mene) ja sam spreman da investiram znanje, rad i vreme (i ostale komponente) pa da vidimo "sta se tu moze uraditi"!

YU1OXB:
Posto vidim da mi je Nesa suzdrzan povodom mog predloga   ;)  a i ovi MOSFET-ovi ocigledno nisu pravljeni da se pate na VF-u, ja sam vec "poceo" da razmisljam o rezervnoj opciji ako me IRF bas propisno iznerviraju (a na dobrom su putu...). Posto je kod nas relativno nabavljiv, a ja vec imam jedan nov komad, pokusao sam da osmislim jedan izlaz sa Ruskim 2T931A koji je militari verzija KT931A. Necu jos napustati ove probe sa IRF FET-ovima jer me zanima sta sve mogu i ne mogu posto sa njima nisam nikada radio nista na VF-u. Tek da pokazem da sam i za rezervnu opciju bio vredan, evo dizajna plocice, a to cu probati sigurno bez obzira kako prodjem sa FET-ovima... (posto od Nese nema glasa .. tra... tra...  :D  ).

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju