HAM radio > Digitalne komunikacije

WEB SDR Server prijem signala

(1/3) > >>

YT1PRM:
Postovani dali je neko razmisljao na temu da se u Srbiji negde ili kod nekoga postavi Prijem signala na nekom opsegu I da se direktno linkuje prikaci na web server www.websdr.org da I mi iz Srbije imamo remote kontrol prijemnik- resiver na nekom od opsega HF ili VHF -UHF po ugledu na zemlje u okruzenju

dali je neko Voljan da tako nesto pokrene makar kao test

za tako nesto sam vec kontaktiorao Mikija  YU3MA iz Kragujevca I Pedju Supurovica ,

Miki mi je vec odgovorio I nije problem da se pozabavi oko samog hardvera , cela je caka kako kaze u samom internet linku koji za upload treba da je malo veci jer ce kroz njega da se gura glasovna komunikacija audio signal za vise njih -korisnika koji bi se zakacili I slusali  prijem

ja ima neke mini servere racunare koji su mi namenjeni za APRS mrezu pa bi njih iskoristio-donirao
miki bi se pozabavio hardverskim resenjima za prijemnike , samo nam jos fali internet , anteen I mesto HI!  ;D

YT9TP:
Ako si mi slao poruku nisam je dobio. Planirao sam SDR prijemnik i nije mi problem da ga stavim na svoj server ali to sa pustanjem na Internet je problem jer su potrebni resursi u protoku za upload na mom linku da se obezbedi da to i bude dostupno kako treba. To je i jedini razlog zasto to do sada nisam pustio u rad - nemam dovoljan upload na linku.

p.s. sad sam video da si mi poslao privatnu poruku na forumu.

YT1JB:
Gde god postoji "optički privod" Interneta (tako se to stručno zove ;)) upload nije problem. On je simetričan, dakle isti upload i download, a korisnici uglavnom koriste download i to u odnosu 8:1 do 16:1. Ovde u Arilju, neke firme već imaju optiku, a sa nekim sam jako dobar pa bih mogao i da se ogrebem za nešto upload-a koji njima ne bi smetao, u nekoj budućnosti. Za sada ništa ne obećavam, ali neka ostane kao opcija.

Verujem da i drugi imaju negde sličnih mogućnosti, a ja mogu pomoći, kao i Peđa, oko tehničkog rešenja.

YT9TP:
Nije upload tehnicki problem nego finansijski :)

YT1BN:
Da li bi ovakav protok bio dovoljan :http://www.speedtest.net/my-result/3440288266 ?   Ovo su rezultati na tacki na 1000 m nadmorske visine sa strujom i objektom za smestaj opreme.

YT1BN

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju