HAM radio > Digitalne komunikacije

Echolink Conference Server

(1/3) > >>

YT2DT:
Pozdrav dragi prijatelji,
Pisem ovde, a nadam se da ce moderatori otvoriti novu pod temu sa nazivom Echolink i smestiti poruku tamo posto smatram da Echolink zasluzuje nezavisni prostor.

Skoro sam uspeo da registrujem i podesim echolink conference server, mislim da je prvi Srpski conference server i nadam se da ce nam pomoci u daljem radu. Postoje mnoge prednosti conference servera, mozda i suvise da bi se sve nabrajalo, tako da cu spomenuti samo nekoliko:
- linkovanje vise echolink nodova (postoje podesavanja koja mogu da eliminisu one rpt repove i dosadna kliktanja)
- linkovanje sa javnom PTT mrezom u vandrednim situacijama (potrebna su dodatna podesavanja ali mogucnost postoji)
- snimanje i arhiviranje biltena, linkovanih sistema i konverzacije na njima
- izrada nacionalne ili lokalne mreze u vandrednim slucajevima
- umesto da se mnostvo stanica kace na echolink repetitor ili link koji po obicaju imaju slabiju vezu sa internetom moze se uspostaviti veza sa conference serverom a svi krajnji korisnici se mogu kaciti direktno na conference server koji u trenutnoj konfiguraciji moze da podrzi stotinak korisnika nakacenih istovremeno.

Pozivam sve zainteresovane admine echolink nodova da se jave kako bi im omogucio admin pristup conference serveru. Kontrola se vrsi iz tekst ( chat ) dela echolink softwera gde se posle uspesne admin autentikacije dobijaju dodatne opcije za upravljanje conference serverom.
Toliko za sada cisto da zapocnemo diskusiju, nadam se da cemo je prosiriti u konstruktivnom pravcu.

73YT9TP:
Kako si planirao da resis finansiranje, posto od nedavno za konferencije mora da se placa pretplata?

YT2DT:
Hosting samog servera i donacija ARRL-u je resena. Ne bi trebalo da predstavlja veliko opterecenje. Ukoliko se bude javio neki dobrovoljac da podeli troskove jos bolje.

YT2DT:
Dodat snimak memorijalnog skeda  "Da se ne zaboravi!"
Po uspesnom konektovanju na conference server kucajte:
.list
.play 1

YT2DT:
Danas sam morao da restartujem masinu na kojoj je instaliran conference server, pogledam i echolink conference server radi vec vise od 150 dana, a interesovanja za administraciju niodkuda ?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju