HAM radio > 432 MHz antene

Daul-band antena 144/432 MHz predlog

<< < (3/3)

YU1TTA:
Pretpostavljam da je iz onog pdf fajla duzina aj da kazem ovog prilagodjenja(ispravite me ako gresim) 24cm ovaj deo koaksijalca sto spaja VHF i UHF? tj da li je ta duzina od 24 cm sa ove poslednje slike

YU1QT:
Antena se na uredjaj priključuje na 70cm antenu, sa koje vodi deonica 50 omskog kabla sa vf factorom 0,66 na 2m antenu (praktično 18cm [b]pod opletom[/b]), a dužina blankiranih delova nije kritična.

YU1TTA:
aha ok hvala ti  :)

YT1JB:
Jednostavna i dobra dual-band antena. Andro, imaš li neki njen dijagram zračenja?

YU1QT:
Naravno! I sve druge neophodne dijagrame iz kalkulacija. Videćeš da je široka u opsegu,stabilne impedance celom širinom i ujednačenog gain-a. Antena je dobra,proverena,koristi je tvoj "sufix imenjak" Joca YU1JB,i to za obe vrste rada. Okrene joj pol na bumu i ima mini-c-test antenu.Druga antena iz serije je bila kod SK Javora, a treća je naravno kod Leona,9A9L.
Inače,prvenstveno je optimizirana za FM rad. Jedini nedostatak (ako je veliki?) je asimetričan dijagram u H ravni na 70cm, čemu je pre svega uzrok interakcija bandova.Tu interakciju sam smanjio do realno mogućeg, i ta asimetrija se može popraviti simetriranjem voda, ali onda strada 2m band. Sve u svemu, to bi bilo "klanje slona za šniclu"

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju