HAM radio > HAM radio software

Logger32

<< < (2/3) > >>

YT5AID:
Ja sam te razumeo.
Na Win7 OS'u, prilikom instalacije, program pokusava upis pojedinih sistemskih fajlova koji vec postoje u windows.
Ja sam zadrzao windowsove verzije jer su novijeg datuma.
Mozda to naknadno dodavanje veza upisuje u bazu i neki parametar (kolonu) koju si ti izbrisao prilikom podesavanja,
pa da tu nastaje problem. Iskljuci anti-virus i anti-malware programe ako ih imas pa vidi kako se ponasa instalacija i sam program.
Lokacija instaliranog logera neka ti ostane na c:/Logger32, nemoj premestati u druge fascikle.

Ako ti baza veza nije tajna mozes mi poslati kopiju na mail da probam da je importujem kod sebe pa da vidimo da li je u njoj problem.

YT1ZO:
@YT7TA> Znam da ih mogu uneti tako, čak i preko drugog programa pa export u ADIF i nazad u Logger32. Ali kad već ima takvu opciju onda treba i da to radi. Ta opcija je funkcionalna, ima mnogo korisnika tog programa - čak sam se prijavio u njihovu "yahoo-grupu". Čisto da vidim ima li neko takav problem.
A ovaj FLE, iskreno - ja gluplji program nisam video... izvinjavam se svima koji to koriste, ali ja to na moj komp neću da vidim...makar ručno upisivao podatke na papir :D .

@YT5AID> Probao sam sa svim kolonama, sveža instalacija i na prazan log, ali ništa. Te kolone praviš nevidljivim ali su one opet prisutne u programu. Opet izbacuje. Moguće je da ima nekih problema sa windows 8.1 verzijom. Jedva čekam da me prihvate u grupu pa da im ja raspalim pitanja...i sve ostalo poznato i nepoznato sam probao, e sad iz inata ima da ga sredim...
Tek sad unosim sa papira stare veze, tako da nemam kao fajl. Uneću ih u međuvremenu drugim programom pa ono export adif...

Hvala obojici na savetima. Kad ovo proradi - javljam, a i častim...

YU1NNN:
A jel moze mala pomoc van teme? Kako da cabrillo konvertujem u ADIF?
Radim sa N1MM, N1MM+ i DX Log.

YT2CQ:
@yu1nnn
Probaj sa TEXT2ADIF
http://sp7dqr.pl/en/converters.php

YU1EW:

--- Citat: YU1NNN  04.02.2015 20:44:39 ---Kako da cabrillo konvertujem u ADIF?
Radim sa N1MM, N1MM+ i DX Log.

--- Kraj citata ---

Nisam siguran za DXLog, koji je po koncepciji dosta sličan Win-Test-u. U Win-Testu mozes da importujes Cabrillo i da zatim kreiras ADIF iz njega, tj. WinTest-a.
Drugi način je da koristis mali besplatan program LM log koji je zapravo napravljen za brzo ručno unošenje veza iz papirnog u elektronski format. Tu takodje prvo importujes Cabrillo pa zatim eksportujes u format koji ti odgovara. ADIF eksport  ima i opciju sa konfiguracijom polja.

http://contestsoftware.com/e/home.htm

73
Zoran, YU1EW

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju