HAM radio > Samogradnja

Novi predajni deo za stari ATLAS 350XL

<< < (3/3)

YU1OXB:
Pozdrav svima!
Pa, nekoliko stvari se dešavalo gotovo u isto vreme - od prijatelja YU3MA sam dobio kao poklon dobro uparen par koriscenih ali dobrih  SD1487  kao i pobudni SD1285 i iz neke rasturene KT stanice. Do tog trenutka sam proveo još 10-15 sati u pokusajima da ubedim IRF-ove da rade na KT ali bez vidnog  uspeha. Koristeći neka prava jezgra nedavno pristigla od jednog poznanika (Mark N7EKU), uspeo sam da iscedim nekih 40-45W od jednog para, ali to je bilo sa puno grejanja i dva para su pustila "dimcic" čim impedansa pocne da odstupa više od 30-40% od optimalnog. Kad sam vec imao odgovarajuće RF komponente u mojim rukama, ja stvarno nisam vise video puno smisla da nastavljam gubljenje vremena sa IRF-ovima i definitivno sam napustio ovaj projekat. Ne sumnjam da su neki ljudi mozda i imali značajne uspehe sa IRF-ovima kao  RF Power komponentama, ali meni nije uspelo da to ni ponovim niti potvrdim.

YU1OXB:
Za one koji ce mozda nekad da se upuste u modifikaciju Atlasa 350 jer im je neispravan izlazni stepen, evo i seme i plocice za to onako kako sam ja to sebi odradio. Takodje je prilozena i sema orig. pobudnog dela sa modifikacijama koje treba uraditi. Na semi je i mali 12V/2A relej koji je kasnije dodat jer se pokazalo da je potreban ali njega nema na plocici. Ja sam ga dodao "naopacke" kucistem zalepljen na plocicu pa povezan zicicama - ali uredno!S56A:
I ja sam dobio Atlas350xl sa spaljenim izlaznim stepenom, a rezervnih tranzistora nema.  Idem na 4 x IRF640 jer je uredjaj od slepog radioamatera koji uglavnom  radi u ex-YU 80m mrezama.  Bora je napravio svetsku karieru sa ovom temom koja je jedina poznata Google :-)   YU2M pametno otisao u pcelare!

Policijski cas u Ljubljani, nema svaleracije od 21-06 sata.  Idem na vakcinu protiv gripe.  Valjda cu doziviti jos dva Sunceva ciklusa :-)

LP MMM S56A, N1YU

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju