HAM radio > KT antene

Savrsena modifikacija W3DZZ by OH2EC

<< < (2/13) > >>

YT1ZO:
Da sam ovo pročitao ranije, ne bih se "zamajavao" sa K1POO...hi... i dobio bih i opseg 80m. Ništa, kupujem još kabla i prvom prilikom probaću i to. A pre toga pitanje, gde mogu nabaviti ferite za balun ( za ovu antenu, dakle do 30MHz )? Ne koristim veliku snagu, radim sa 30W, i uz to, da nisam pogrešio izborom kabla H155?

YU1OXB:
K1POO ne bi trebalo da gledas kao zamajavanje jer je to dobra antena! Mikro Princ u BGD je imao Amidonove feritne toruse FT114-43 koji ce ti savrseno zavrsiti posao i za dosta vecu snagu. Da li ih jos imaju - ne znam ali verujem da mogu da nabave. Javi ako imaju jer i mene interesuje jedno dva-tri komada.
Nisi pogresio sa izborom kabla.

YT1ZO:
@Boro   U katalogu Mikro Princa postoji taj ferit, ali videću u ponedeljak sa njima kakvo je stanje na lageru. A pogledaj, molim te, katalog firme MG, iz Niša...imaju veliki izbor ferita, samo ja ne znam da li odgovaraju za ovu namenu - za balune...

YU1OXB:
Sad sam gledao. Uopste ne poznajem proizvodni program te firme FERROCORE pa ne znam osobine njihovih ferita. Ako mozes da dodjes do podataka, posalji pa da vidim da li nesto odgovara - a trebalo bi bar neki da moze. Bitna je vrsta ferita (treba da je Nikl-Cink) i inicijalni permeabilitet koji treba da je izmedju 300 i 1000.

YT1ZO:
našao sam samo neke podatke: http://www.tme.eu/en/details/tf31x16x19/ring-ferrites/ferrocore/t31x16x19/# ... jeste tip NiZn ali ne vidim permeabilitet.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju