HAM radio > 432 MHz antene

UHF Yagi 10 elemenata

(1/2) > >>

YU1TTA:
Nemam iskustva sa pravljenjem yagi antena. Pa bih imao par pitanja vezanih za ovu antenu na prilozenoj slici. Jedno od pitanja koje me zanima je to kako RG213 provuci kroz baloon ili ti bazook-u posto je RG213 tu nesto malo preko 10mm a i baloon treba biti te debljine, kako to izvesti? Drugo pitanje je vezano za izolovanje dipola, shvatio sam da dipol treba da se izoluje od boom-a, a da li to vazi i za ostale elemente, posto bi srafom jasno elementi bili povezani na boom-om da li i oni trebaju da se izoluju?

YT7TA:
Poz.

Sa slike se ne vidi kakav kokasijalni kabel je konstruktor predvideo, ali je sigurno tanji od RG213, pošto kod bazuke između kabela i cevi ima prostora. Možda je bolje da upotrebiš drugačiji balun, ako nemaš sve elemente za konstrukciju bazuke. Što se tiče elemenata, oni mogu biti i izolovani i neizolovani od buma, ali se malo razlikuju dužine elemenata. Najbolje je da ova pitanja postaviš autoru ove konstrukcije, kako bi razjasnio nedoumice.

YU1TTA:
hvala na odgovoru, videcu mozda cu ako budem pravio tu antenu bazook-u staviti nesto deblju

YU1TTA:
Sve u vezi pomenute antene uspeo sam da pronadjem na ovom sajtu http://users.belgacom.net/hamradio/schemas/yagi_uhf_antenna.htm

YT7TA:
OK, sa ovog sajta je sve jasno, elemente montiraš neizolovane direktno na bum. Za bazooku uzimaš cevčicu 15mm prečnika za kabel debljine kao što je RG213.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju