Administracija > Predlozi za poboljšanje foruma

Kad se vi budete ponasali podjednako prema svima ( administratori )

<< < (2/3) > >>

YT1JB:
Moje lično mišljenje, kao radio-amatera, je da nam na forumu i u Savezu ne trebaju destruktivni članovi, koji samo gledaju kako da prigovore, kako da uvrede, bez konstruktivnog cilja. Ako ćemo ovim oterati takve, nemam ništa protiv. Forum i Savez će postati mesto za okupljanje i druženje radio-amatera sa pozitivnim ciljevima.

Na kraju, nije ovo jedini forum.

YU2M:
To je Bobane sve pitanje uzroka i posledica, kao i ličnih shvatanja....
Kod mnogih destrukcija nastaje kao reakcija na negativan nadražaj...

Neko smatra da su oni koji kritikuju rad destruktivni...
Neko pak smatra da su oni konstruktivniji nego oni koji ćute i slažu se sa svim i svačim.

Manje više, većina se slaže da su destruktivni oni koji nanose štetu...

Lično, kritikovaću svaki promašaj i loš potez. Neću raditi na tome da "pomognem" u povlačenju tih poteza. Nema podmetanja klipova, samo kritika. Ne vidim tu elemente destrukcije, kao što neki smatraju. Moje je kao "opozicije" da ukazujem zašto smatram da je izbor pogrešan. Vaše je da i ostale i mene svojim delovanjem ubedite da je izbor bio najbolji.
Misliš li da moji ciljevi apriori nisu dobri? Nisu pozitivni u odnosu na vašu garnituru, što ne znači da su u globalu negativni.

Ako svakog ko ne bude zadovoljan i bude negodovao odstranite, cena uživanja na lovorikama biće jako, jako velika....
Ali, možda i vredi - na sledećim izborima dobijate sa 100% glasova.

Broj postojećih foruma, verujem, nije kriterijum za članstvo na ovom.

YT1JB:
Svako od nas ima puno negativnih nadražaja svuda, npr. u saobraćaju dok vozimo i sl., ali svakako poštujemo norme ponašanja, pravila i zakone. Ako neko ne poštuje, trpi sankcije.

Nemam ništa protiv kritike, a ti to najbolje znaš jer smo često ukrštali koplja. Ovde nije bilo reči o kritici nego o ponovljenom kršenju pravila, otvorenih pretnji jednom od administratora, lično vređanje rukovodstva Saveza i posebno predsednika.

Nemam ništa protiv tvojih ciljeva, ali i branim svoje. Svako ko gubi, ima pravo da se ljuti ;)

YU2M:
Da se ljuti i da ode....
A to je opasno za naslednike kuće i domaćinstva.

No, očigledno moj post ne postiže cilj...
Ponadao sam se da ćete se bar zamisliti, a ne tražiti opravdanje.
Idemo dalje....

YU1SX:

--- Citat: YT1JB  05.08.2014 16:02:34 ---Moje lično mišljenje, kao radio-amatera, je da nam na forumu i u Savezu ne trebaju destruktivni članovi, koji samo gledaju kako da prigovore, kako da uvrede, bez konstruktivnog cilja. Ako ćemo ovim oterati takve, nemam ništa protiv. Forum i Savez će postati mesto za okupljanje i druženje radio-amatera sa pozitivnim ciljevima.

--- Kraj citata ---

Bobane, bez uvrede, ne može se odstranjivanjem neistomišjenika postići ništa dobro. A koliko vidim u proteklih par meseci, upravo to se radi ovde na forumu.

Ni na jedno iole osetljivije pitanje nije dat konkretan odgovor, postavljače takvih pitanja omalovažavate i tretirate kao decu kojoj je moguće poturiti demagoške odgovore. Bavite se prečesto zamenama teza, prebacivanjem polemike na lični nivo i drugim trikovima kako bi se "protivnik" u diskusiji iznervirao i u afektu prekršio neko od strogih pravila foruma, pa na kraju to iskoristite kao opravdanje za isključenje. Mene je, konkretno, u nekoliko navrata izuzetno nerviralo što moram da diskutujem sa osobom koja se krije iza nadimka "administrator". Kriti se iza funkcije i komunicirati anonimno o ozbiljnim temama na forumu je zaista veoma ružan, za mene neprihvatljiv običaj.

Imajući u vidu da je forum vlasništvo Saveza, pa stoga Savez njime upravlja kako želi, ne može se izbeći povlačenje paralele između vašeg odnosa prema članovima foruma i realnog odnosa prema članovima SRS-a. Hoću reći, ako me ovde vučeš za nos, izvrgavaš podsmehu, zavodiš diktaturu jednostrano donetih pravila a-la Kim Jong-un, uveren sam da ništa bolji odnos ne mogu očekivati ni od Saveza u celini.

Zbog svega navedenog, kao osoba koja želi samo da uživa u hobiju i pomogne kad i koliko može, ostaću do daljnjeg rezigniran prema stavovima Saveza koje sam ovde do sada mogao da pročitam, prema Savezu u celini, kao i ljudima koji ga ovde na takav način predstavljaju.

I za kraj, evo šta od vas očekujem ubuduće:

- podršku, stimulans i motiv da se čistog srca i bez primisli možemo učlaniti u Savez, da više učestvujemo i pomažemo radio-amaterskom pokretu, da se više i lepše družimo, pomažemo jedni drugima znanjem i savetima i sve u svemu, budemo što više u skladu sa HAM spiritom kako u hobiju, tako i u privatnom životu;

- da administrirate ovaj forum ostavivši nabujali ego, predrasude i osećaj moći po strani, i učinite ga mestom korisnim i nadasve prijatnim za posetu;

- da razumete da su članovi saveza i njihova brojnost od presudnog značaja za budućnost organizacije, te da se shodno tome koriguje politika odnosa prema članovima u svakom vidu.

Srdačan pozdrav!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju