HAM radio > Razno

YOTA - IARU R1 program za mlade radio-amatere- letnji kamp u Italiji

(1/1)

YU1EW:
O okviru IARU R1 YOTA programa, svake godine se održava letnji kamp za mlade radio amatere. Ove godine to je peti takav kamp,  u organizaciji ARI-ja, italijanskog radio-amaterskog saveza. Vreme održavanja kampa je 18. do 25. jul 2015.-te, u mestu  Marina di Massa u italijanskoj pokrajini Toskana.
YOTA je IARU program za mlade amatere a skraćenica dolazi od Youngsters On The Air odnosno "mladi na radio talasima".
U tom letnjem medjunarodnom kampu mladi će se baviti različitim aspektima hobija, kontestima, ARG-om, konstrukcijama itd.
IO SRS doneo je odluku da omogući odlazak naša 3 do 4 mlada radio-amatera na taj kamp.
Po pravilima YOTA ovom kampu mogu da pristustvuju mladi radio-amateri od 15 do 25 godina starosti. IO SRS apeluje na radio klubove da predlože svoje mlade, aktivne članove, i to one koje su po godinama bliži donjoj granici. Za maloletna lica potrebna je i saglasnost roditelja. Predlozi treba da sadrže  osnovne podatke o kandidatima i obrazloženje o aktivnostima u proteklih godinu dana kao i njihovim radio-amaterkim interesovanjima. Predloženi kandidati moraju biti članovi SRS. Ekipu će voditi team lider, koji mora da tečno govori engleski jezik i biće izabran na osnovu svog doprinosa u obuci mladih ili organizaciji radio-amaterskih skupova za mlade radio-amatere u protekloj godini (ARG, HST, konstruktorske radionice itd.)
Ovo bi bila neka vrsta priznanja našim najaktivnijim mladim članovima i verujemo da će odziv biti velik. Ali kao što sam napomenuo broj mesta je ograničen i očekujemo razumevanje svih klubova i članova. Postupak izbora učinićemo maksimalno transparentnim, a u slučaju da broj kandidata bude značajan, mogli bi da organizujemo sličan, sopstveni kamp u Srbiji.

Predloge i obrazloženja možete slati na e-mail: savez@yu1srs.org.rs

73
Zoran, YU1EW

YU2M:
Prijavljujem se za vodju puta...
Ipak neko treba da brine o toj deci tamo.  ;)

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju