HAM radio > HAM radio software

Koje programe koristite?

<< < (2/4) > >>

YT9TP:
Koristim Log4OM. Ima bubica ali je najkompletniji od besplatnih programa te vrste.

YU2M:
Za takmičenja sam ranije koristio N1MM, besplatan i sa dobrom podrškom. Učestvujući u raznim contest timovima, sve sam se više sretao sa Win-test-om, pa sam rešio da ga registrujem i za sebe ( koliko se sećam oko 50€).
Medjutim, sve popularniji postaje DXlog.net, autora 9A5KK, koji ima gotovo identičan interfejs kao Win-test, a u svojoj bazi ima puno takmičenja lokalnog tipa iz YU, 9A, E7 i S5. Vidim da ga Krešo stalno usavršava i da je program sve bolji.
Ove programe koristim i za VHF.

Ne znam zašto sam napustio N1MM ( valjda mi je neko rekao da je win-test bolji  :))

Za svakodnevno logiranje sam koristio iste te logere, sa opcijom DXpedition, jer sam imao nekih problema ( ne sećam se) sa Logger32, koji sam definitivno napustio.

Svi ovi navedeni programi imaju opciju MMVARI engine ( valjda se tako zove), pa ko voli Digi modove nije uskraćen.

YT1JB:

--- Citat: YT9TP-Pedja  09.05.2014 09:01:51 ---Koristim Log4OM.
--- Kraj citata ---

Probah i njega, ali deluje pretrpana forma i obavezna upotreba miša. Sa Tab teško i daleko doći do željenog polja. Probaću ga još malo sa isključenjem nepotrebnih polja onim žutim katančićima. Winlog32 je daleko operativniji.

YU1ZZ:
Ja sam ranije za obicne svakodnevne veze koristio LOGGER 32 , ali sam definitivno pre dve godine presao na WINTest i za contesting i svakodnevne veze.  SO2R kutiju sam prilagodio LPT portu za WINTest, i cesto su mi  u svakodnevnom radu ukljucena oba uredjaja , pa da ne bih korstio dva mikrofona, dvoje slusalice, dva elektronca , sistem sam uprostio :)

Za domaca takmicenja koristim DXLog , koji je u sustini isti kao WINTest .

Misljenja sam da ne treba previse lutati , vec izabrati jedan SW i dobro ga savladati :)

Cujemo se veceras u KT maratonu .

73
Milan YU1ZZ - YT0Z

YT1BX:
Pošto vidim da su ovde uglavnom pominjani windows programi za ovaj naš hobi, evo da pomenem i nekoliko programa koji rade pod linuxom.
Nešto više od dve godine koristim CQRlog za svakodnevne veze, potvrdu veza preko LOTW i eQSL direktno iz CQRloga, automatski upload veza na HAMQTH, HRDlog  i CLUBLOG, vođenje DXCC statistike, …. Preko CQRloga i gLabels moguće je i štampanje nalepnica za QSL karte, pa tako linux korisnici nisu uskraćeni ni sa te strane.

Za digitalije koristim QSSTV i Fldigi, a za takmičenja yfktest i Tlf. Mana je što u fldigi, nema kontest statistike, pa je za obračun poena potrebno malo gimnastike tipa export u adif, import u mixw ili neki drugi loger i obračun poena. Ko je vičan programiranju može da napravi kontest pravila za bilo koji kontest. Inače TLF i yfktest su slični starom CT ili TR logu, pa ko ima iskustva sa njima, ne treba mu mnogo vremena za privikavanje.Kod svih gore pomenutih programa radi CAT i tastovanje preko portova.
O QRQ programu samo ime govori o čemu se radi. To je linux varijanta RUFZXP, mada i sam RUFZXP radi pod linuxom preko wine-a. Verovatno ima i nekih windows programa koji preko wine-a rade i pod linuxom, mada ne vidim potrebu za tim, jer su i postojeći sasvim dobri. Trenutno tvorci CQRloga rade i na kontest programu za linux, pa se nadam da će biti dobar koliko i CQRlog. 
Ima još sijaset programa tipa UltimateAAC, APRSDIGI, NEC2, WSJT, koji čekaju da budu otkriveni i korišćeni :)
 Evo par sličica pomenutih programa ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju