Savez radio-amatera Srbije > Radio klubovi

Јавни конкурс Министарства одбране за 2015. годину

(1/1)

YU1TA:
Министарство одбране Републике Србије је расписало Јавни конкурс за доделу средстава за учешће у финансирању програма рада удружења који се заснивају на пројектима и активностима од значаја за одбрану у 2015. години.

Рок за подношење пријава је врло кратак 30.04.2015. па пожурите са конкурсном документацијом.

http://www.mod.gov.rs/sadrzaj.php?id_sadrzaja=8105

73, Неша YU1TA

YU1OS:
Samo su se malo zeznuli u onom delu za objasnjenje konkursa gde su spomenuli kao primer radio-amatere u vezi placanja   :-\ , a nas KODEKS RADIO-AMATERA nas uci drugo, jer radimo sve na volonterskoj osnovi i u cilju pomoci nasoj drzavi i narodu...

YU1OS:
Procitajte njihovo uputstvo:
SMERNICE ZA PODNOSIOCE PREDLOGA PROJEKTA
strana 17, ispod tacke 1.2.2.

Ovo je pisao neko nepismen, sto nezna ko su radio-amateri  >:(

YU1TA:
Дуле води рачуна о томе да се по стандардима које су и у МО очигледно усвојили сматра неозбиљним пројектом ако нема приказивања реалних трошкова пројекта. Ми сад на жалост живимо у капитализму који нам је и наметнуо овај начин финансирања путем конкурса и пројеката а у капитализму нико не сме да ради за џабе, све мора да се плати, али не сме да се претерује са ценом рада и не сме да се дуплира (један човек може да буде плаћен само за један рад на пројекту). Код нас у клубу до сада такође нико није узео ни 1 динар за рад по пројектима али нисам сигуран да ће то више моћи да пролази код организација које расписују конкурсе. Такође их много не занима ни наш кодекс, шта мислиш како функционише ARRL, сигурно не волонтерски.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju