Savez radio-amatera Srbije > Vesti iz Saveza

Izborna Skupstina SRS 2018

<< < (2/2)

YU1EW:
Poštovane kolege radio-amateri,

U prilogu je program rada koji ja kao potencijalni predsednika Saveza radio-amatera Srbije imam nameru da sprovedem ukoliko budem izabran.
Odnosi se na sledeće 4 godine.

Kao što sam najavio moji potpredsednici biće Aleksandar Hajošević, YT3H i Miroslav Ivković, YU1DW. Obojica su dobro poznata radio-amaterskoj javnosti.

YT3H je "pater familijas" čuvene radio-amaterske porodice, i otac dva vrsna radio-amatera Ivana IV3CTS i Gorana YT7AW. Član radio kluba YU7KMN iz Sombora i nesporna pokretačka snaga koja stoji iza velike grupe mladih radio-amatera koji su se poslednjih godina pojavili u tom gradu. A i ranije. On je idejni tvorac i ključni organizator kampa za mlade 2016-te godine u okolini Sombora. Lično smatram da je pojava dobrih, obučenih i svestranih mladih radio-amatera u našoj organizaciji najvažnija stvar koja nam se desila dugi niz godina. Član je rukovodstva SRV.  Kompetentan, odmeren i racionalan. Ne slažemo se uvek u svemu ali su nam ciljevi isti, usmereni ka prosperitetu našeg radio-amaterskog pokreta.

YU1DW, dosadašnji Predsednik SRS na tu funkciju izabran je posle iznenadne smrti Voje, YU7AV. Nekadašnji generalni menadžer SRS moj je dugogodišnji  prijatelj. Uspešan privredni rukovodioc velikog kolektiva. Konstruktor i kontesmen. Kao konstruktor i zaljubljenik u elektronske cevi, poslednjih godina napravio je nekoliko cevnih predajnika s kojima svakodnevno radi. Kao kontesmen napravio je odličnu loakciju za sve opsege na periferiji Požarevca. Na opsezima se javlja gotovo svakodnevno. Skoro da nema vikenda u kome YU1DW ne učestvuje u nekom kontestu. Redovni član nacionalnog HQ tima. Kao predsednik SRS upućen, odmeren i izbalansiran. Ranije generalni menadžer SRS on je čovek koji je svojim uticajem obezbedio skoro sve donacije za akcije SRS-a u poslednjih desetak godina. Što se od njega očekuje i ubuduće.. Član RK YU1BFG iz Požarevca.

Ja sam Zoran Mladenović, YU1EW i YU5A. Rođen sam 1958. godine i kao  klinac od 11 godina postao sam radio-amater. U mojoj osnovnoj školi tada je postojao radio-klub i solidna UKT radio stanica, čuveni Contest 25. Ubrzo sam  sam postao inficiran RA virusom. Trčao sam u lovu na lisice, pravio uređaje i radio konteste. Godine 1973. sam na tzv. KMT takmičenjima osvojio prvo mesto na opštinskom, republičkom i saveznom takmičenju iz radio-tehnike. To je bio početak radio-amaterskog puta bez povratka:-). Dolaskom u Beograd i ARK M.Pupin, počeo sam sa ozbiljnim radom u KT i UKT kontestima. Jedan sam od organizatora contest stanice
YU1EXY. Ona je početkom osamdesetih bila jedna od vodećih svetskih multi-multi stanica. Osvajali smo brojna prva mesta u velikim svetskim kontestima i držali multi-multi svetske rekorde, CW i SSB. U domaćim kontestima bio sam prvi mnogo puta uključujući i KT KUP SRJ, nekada veliko takmičenje. Učestvovao sam na dosta QRQ i ARG takmičenja širom ex YU. Član YUCWK (sada SCWC) i HST. USA extra klasu imam od 1989. i dugo sam imao znak WX0X. Član sam CQ WW kontest komiteta koji je organizator najvećeg svetskog takmičenje radio-amatera.

U više navrata bio sam predsednik ARK. M.Pupin, YU1EXY, jednog od najvećih i najaktivnijih klubova u zemlji. Nekoliko godina urednik
kontest i DX rubrike u časopisu Radio-amater. Predstavnik SRJ u HF radnoj grupi IARU R1 osamdesetih. Sa ARK M.Pupin mnogo puta sam osvajao prelazni pehar u Tesla memorijalu, koji dobija najbolje plasirana stanica u generalnom plasmanu.

Danas imam sopstvenu takmičarsku lokaciju nedaleko Beograda. Sem transivera svi moji uređaji i antene su samogradnja. Aktivan sam na svim opsezima  od 160m do 13cm. Držim nekoliko YU rekorda u CQ WW i CQ WPX kontestima. Ovo pomalo opširno opisivanje više ima za cilj da se predstavim kao svestran i kompetentan radio-amater, a manje da se hvalim:-)..

U Savezu radio-amatera Srbije bio sam kratko član IOSRS osamdesetih godina, i član IOSRS u poslednjem mandatu od 2014-2018 godine. Drugih funkcija u SRS i SRJ nisam imao.

Oženjen sam i otac jednog deteta. Vodim malo preduzeće koje se bavi elektronikom i telekomunikacijama i uspešno ostaje na tržištu više od 25 godina. Od te  firme živim ja i još nekoliko porodica.

Program rada je onako kako ga  ja kao kandidat za predsednika vidim  za period 2018-2022-ta godina. S obzirom da je to program
kontinuiteta sa pozitivnim trendom kojim se SRS kreće u poslednjih desetak godina, dodata su neophodna istorijska pojašnjenja.

--
73's
Zoran, YU1EW

YT1JB:
Čestitam novom rukovodstvu, posebno predsedniku Zoranu YU1EW! Ja sam i dalje na usluzi za sve što mogu da pomognem.

YT3GTI:
Evo , ko nema profil na Facebook-u , moze ovde da isprati video zapise i fotografije sa skupstine :

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=685756628215394&id=287610864696641

YT1TX:
Pridružujem se čestitkama svim izabranim kandidatima, a  najpre Zoranu YU1EW!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju