Forum Saveza radio-amatera Srbije

Administracija => Predlozi za poboljšanje foruma => Temu započeo: YU1CF 27.08.2012 16:58:52

Naslov: Kvalitetne poruke
Poruka od: YU1CF 27.08.2012 16:58:52
Pozdrav

Korisnici foruma se podstiču da obrađuju pojedine teme i što kvalitetnije opišu rešenja.
Posebno dobro obrađene teme biće posebno označene (eventualno zaključane) i uvek će se pojavljivati na vrhu foruma zajedno sa imenima autora.

Admin2
Naslov: Odg: Kvalitetne poruke
Poruka od: YT1JB 28.08.2012 18:55:04
Dodao bih i to da ne mešate blog i forum (http://www.suestudios.com/articles/article23.htm). Forum je rasprava, tj. pitanja, odgovori na datu temu unutar nekog od ponudjenih foruma. Blog je monolog tipa ispišem vam nešto pa čitajte. Evo ham radio blog primera: Ham Radio Secrets (http://www.hamradiosecrets.com/), WA0UWH - HAM Radio Blog (http://wa0uwh.blogspot.com/).

Takodje, nema potrebe pozdravljati i otpozdravljati se u svakom post-u, kao ni potpisivati jer, za razliku od repetitora, u levom gornjem uglu svakog post-a stoji vaše ime, eventualno avatar (sličica), a klikom na ime dobijaju se i ostali podaci.

Česta je pojava da, naročito početnici, u želji da što više pišu, odgovaraju netačno ili nedovoljno stručno. Dakle, odgovarajte samo ako možete da pomognete, a ne i po svaku cenu.
Naslov: Odg: Kvalitetne poruke
Poruka od: YT1JB 08.05.2014 11:36:07
Kada pišete na forumu, ne prelamajte red (Enter) nigde do kraja pasusa, nego će on dinamički biti prelomljen zavisno od dimenzija ekrana i rezolucije onoga ko forum čita. Dakle, Enter samo na kraju pasusa, ovako.

Ovo je novi pasus pre koga je red prelomljen sa Enter.
Naslov: Odg: Kvalitetne poruke
Poruka od: YT1JB 11.05.2014 16:48:21
Primećeno je da se previše citiraju poslednje poruke na koje se odgovara. Dobra praksa je:
Kako se prave citati delova iste poruke? Odgovor inicirajte klikom na Citat. Dobićete red koji počinje sa quote author=..., iza toga sadržaj poruke i na kraju /quote red. Tekst poruke isecite tako da uvek kopirate prvi red (quote author=...) ispred citiranog dela, a poslednji red (/quote) iza. Ovo ponovite za svaki deo koji želite da citirate.