HAM radio > HAM radio software

Koje programe koristite?

(1/4) > >>

YT1JB:
Koje programe koristite za svakodnevno logovanje uradjenih veza, a koje za takmičenja?

Ja sam za takmičenja odabrao Win-test, a za svakodnevno logovanje Winlog32. Medjutim, za PSK i RTTY mi se najpogodnijim učinio HamRadio Deluxe. Pri tome sam sve veze koje HamRadio Deluxe automatski vodi u svom HRD Logbook-u ručno prepisivao u Winlog32, ali je problem što on nema posebno evidentiranje BPSK-31, BPSK-63 i sl. nego sve vodi kao PSK, ima i lošiju podršku za eQSL i LoTW. I sad ne znam za šta da se odlučim... :(

Dajte neke preporuke za logovanje, takmičenja, PSK, RTTY, SSTV... uz CAT/Digi interfejs, mane, prednosti...

YU1TTA:
Ne znam za takmicenja ali za ostvarivanje veza preko digitalnih modova meni se dopao MixW 2.2 je verzija koju ja imam. Samo je steta stto nema mnogo radio amatera koji koriste digitalne modove. Vise puta sam pozivao CQ na BPSK-a i ostalim modovima ali niko se nije javljao. Ako ima nekoga iz Bora, Zajecara, Knjazevca,  Nisa, Moravskog kraja neka se javi pa da isprobamo digitalne modove na 144.500 MHz

YT7TA:
Za takmičenja N1MM a za svakodnevni rad Logger32. Logger32 ima interfejs za digi-modove, ali se može povezati i sa MixW ili sa Fldigi, pa da se tako razmenjuju podaci o vezi. Veze sa takmičenja prebacim u ADIF i tako učitam u Logger32. Logger32 je 100% ADIF kompatibilan, tako da svaki mod predviđen ADIF specifikacijama može da se upiše u LOG. I na kraju, oba programa su besplatna, tako da ne treba juriti nikakve krakove, KEY generatore i slične stvari.

YT9TP:
Postoji li neki program koji ima podršku za Windows, Linux, Android, iOS i web interfejs tako da se sa raznih platformi mogu upisivati podaci u jedan te isti log?

YT1JB:
Da oživimo malo ovu temu sada kada nas je više registrovano. Dakle, šta predlažete kao program za logovanje svakdonevnih veza? Winlog32 koji koristim, sve manje mi se sviđa ::)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju