HAM radio > HST - QRQ

Balkanski HST i nacionalne HST kvalifikacije - Svilajnac 15. do 17. maj 2015.-te

(1/1)

YU1EW:
Savez radio amatera Srbije, obeležavajući 90 godina od pojave primopredajnih radio-amatera na ovim prostorima,  doneo je odluku da prihvati organizaciju V otvorenog Balkanskog HST šampionata. Istovremeno, rezultati YU takmičara postignuti na Balkanskom šampionatu će se bodovati kao nacionalni kvalifikacioni šampionat, sa dodatnim delom samo za YU takmičare koji će se održati u nedelju, 17.05.2015-te. Takmičari koji se kvalifikuju zastupaće nas na 12.-tom Svetskom HST šampionatru u Ohridu u septembru ove godine.
Šampionat će se održati u Svilajncu od 15. do 17. maja 2015. Očekuju se takmičari iz desetak zemalja. Neposredna organizacija poverena je RK "Resava", YU1ARC. Organizacioni odbor čine Ljubiša, YT3PL predsednik , Goran, YT7AW i Dušan, YU1EA.
Program će biti naknadno objavljen, ali orjentacioni plan je:
Petak, 15.5. od 12h - prihvat i smeštaj takmičara i gostiju
Subota, 16.5. takmičenja Morse runner, RUFZ i predaja RA CW QSO  teksta
Subota uveče HAMFESTt i podela nagrada za deo takmičenja koji se boduje za Balkanski HST šampionat i zatvaranje Balkanskog HST.
Nedelja - CW prijem za YU takmičare - deo nacionalnog HST šampionata
Nedelja posle ručka podela nagrada za YU deo i zatvaranja YU šampionata
Za goste koji ne učestvuju u takmičenju organizator će  u saradanji sa Turističkom organizacijom organizovati posetu Resavskoj pećini i muzeju dinosaurusa.
Detaljni plan organizacije , uslovi smeštaja itd. biće naknadno objavljen na ovom forumu, drugim radio-amatersklim listama i biltenu SRS na KT i UKT.

73
Zoran, YU1EW

YT7AW:
Naravno, pozivaju se svi aktivni i manje aktivni telegrafisti u Srbiji da svojim ucescem pomognu Savezu da odabere svoje najbolje oredstavnike za ovogodisnji svetski HST sampionat.

73
Yt7aw

YT9TP:
http://hst2015.yu1srs.org.rs/

YT9TP:

Official Results - Final
http://hst2015.yu1srs.org.rs/results

Official Results - Total YU
http://hst2015.yu1srs.org.rs/results/yu

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju