HAM radio > Digitalne komunikacije

[APRS] Meteo stanica Pirot

<< < (2/3) > >>

zsteva:
Kako je montiran sam senzor? Ja imam MQTT sa esp8266 koja radi vec godinama kao unutrashnji sensor, pa bih sad stavio bolji sensor i montirao kako treba vani i naravno dopisao kod da emituje aprs.

YT9TP:
Senzor treba da se postavi po pravilima kao za svaku meteorološku sanicu a to znači meteoroločka kućica odgovarajuće konstrukciej i dimenzija smeštena u odgovorajući prostor. Bez toga, niej ni blizu preciznosti da se zove meteorološka stanica, već je samo senzor.

zsteva:
Znam to. Ali ne znam shta to znaci. Pa sam se toplo nadao da neko ko je to vec radio ima neku sliku i par recenica iz kojih mogu da imam makar pocetnu tacku, da to shto cu uraditi ima nekog smisla.

vidim kod tebe u sigu isto aprs stanicu, imash mozda na blogu negde vec neshto napisano o tome ?

YT9TP:
Meteorologija je velika oblast i to kompleksna.

Dosta informacija ćeš naći na http://www.serbianmeteo.com/forum/. Tu ima dosta ljudi koji se amaterski i profesionalno bave metlogijom, objalvjuju upustva za gradnju i nacrte meteo stanice i slično.

Moja meteo stanica više ne radi. Crkla je :( I nije bila napravljena baš po merilima meteorologa. Imam nameru da naravim novu i da je uradim kako treba ali nikako da se nae vremena ai para za tu zanimaciju

zsteva:
Meni je ideja da meteo stanicu pokrece ESP32, zapravo vidim veliki potencijal u ESP32 kad je APRS u pitanju.

PC i raspbery pi su mi nekako nepotrebno preveliki za neshto kao sto je APRS.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju