HAM radio > Digitalne komunikacije

APRS čvorišta uopštena diskusija

<< < (3/9) > >>

YU1TTA:
Mozda sam se pogresno izrazio kada sam rekao zvanicni mislio sam koji su aktivni gotovo 24h.

YT1PRM:

[/quote]
Zvanicno postoji samo YU0XUE, sa propisanom dozvolom.
[/quote]

yu1ra dali nesto smeta sto nema dozvolu zvanicno i dali se pitate sto je nema i ko je trebao da je obezbedi ?

predhodni saziv saveza na celu kad je bio kod nas U Pirotu je dogovoreno da mi pustimo taj APRS gejt -nod da mi Pirocanci ulozimo tehnicke stvari a da ce administraciju zavrsiti savez na celu sa Vemicem
nas projekat je s nase strane odradjen -sto je savez ili neko sabotirao dalji tok neznam ali znam da smo prvi posatavili taj projekat kao pilot test za dalju buducnost  u Srbiji i znam da radi i vrsi svoju funkciju sa dozvolom ili bez neznam sto nije stigla do danas ali je sto se nas tice sve odradjeno ko je u savezu tada zatajio i zasto necu dalje da komentarisem i da ponavljam

ali vidim da pojedince boli sto mi u Pirotu radimo i sto se borimo a sto drugi ne rade

borimo se sa ometacima kao sto su kod nas HIT radijo i RTS radio na emisionim objektima gde nam se nalazi i repetitor R4 a neki godinama trpe svoj nerad i ne angazovanje kao sto je primer sto ne radi R3 na tupiznici

YT9TP:
Može li administarttor forum malo da kanališe ovo. STvarno smara to što se ZU1PRM u svakoj drugo temi pravda zato što postavlja nelegalne stanice... upropasti svaki konstruktivan razgovor.

YT1PRM:
bilo bi lepo da ti "Z"T9TP prvo se naucis pravopisu , a i kad bi se manje mesao nekima bi bilo lakse
nisi mogao a da ne izdrzis da das provokativni odgovor 
sta te tebe zanima , bitno da tvoj ima dozvolu i da sluzi svrsi

a meni je jos lepse da kad vidim da je posle mog angazovanja krenula pomama za APRSu po Srbiji malao po malo pa nicu NOVI i DIVLJI aprs gejtovi

meni je drago sto sam animirao mnoge pa i tebe da postavis APRS gejt i da se APRS pokrene u Srbiji

osecam se srecno  ;D

YT9TP:
Ala ti sam sebi dajes znacaj :)

Nas APRS gejt je pripreman dugo jer su probane razne kombinacije i razna oprema i jer nam nije padalo na pamet da ga pustamo dok NE DOBIJEMO DOZVOLU. To sa tobom nema nikakve veze.

Mnogo pre naseg APRS cvora, u vreme kada ti verovatno nisi ni znao sta je APRS, pusten je naš Weather Station na APRS, jer je to moglo da se uradi bez emitovanja radio-signala, putem Interneta, dakle bez krsenja propisa,  i to je prvi stalni APRS objekat iz Srbije koji se pojavio na APRS mapi sveta. I nije pusten u rad zato da bi bio prvi, nego zato sto su se stvorili uslovi da se to uradi.

To klinacko takmicenje ko je prvi i kome je veci ostavi za neko drugo drustvo. Radioamateru to ne prilici, osim ako se ne radi o nekom stvarno ozbiljnom dostugnucu a ne o tome da neko dobije sve gotovo sto mu drugi urade, koje samo okaci i ukljuci pa se hvalise.

Zalosno je da tebi imponuje sto motivises ljude da se bave piraterijom, a zalostno je sto samo to i radis. Ti si promoter piraterije, nezakonitog ponasanja, rada van licence, sverca i sto je najgore ti se hvalis time i navodis ljude da misle da je tako nesto u redu.

Ja bih razumeo da je postupak dobijanja dozvola nesto komplikovan ili skup pa da je to problem. Ipak nije tako, to je samo stvar da li imas u glavi da treba da imas dozvolu ili ne. Tebe je neko ozbiljno pogresno ucio kada ti ne samo da mislis nego i radis i govoris da je tebi sve dozvoljeno jer ti mislis da tako treba. A stvarno je vrh sto ti ladno izmisljas i koristis pozivne znakove bez ikakve licence i dozvole.

YU1RA te cak nije ni pomenuo, samo je skrenuo paznju na to ko radi sa dozvolom. Shvati da je samo tvoj problem sto se usudjujes da pusatas u etar stanice za koje nemas dozvolu. Zasto nemas dozvolu i da li ti je tu ko sta obecavao i sa kim si pravio kakve dilove, potpuno je nebitno - bitno je samo to da ti radis bez dozvole, sto je protivzakonito.

Uostalom, sami se rekao da ces da pogasis sve stanice za koje nemas dozvolu. Umesto da stalno places kako si ti jadni pirat koga niko ne razum, uradi to sto si rekao i vise neces imati problema. A mogao si, vala, do sada i da izvadis te dozvole stoput, samo da si hteo.

Nama niko nije obecavao dozvole, nego smo lepo, po predvidjenja zakonskoj proceduri, podneli zahtev i redovnim putem dobili dozvolu. Ti to nećeš tako da radis jer ti imas mozak svercera i muvatora, koji ne moze da svari da nesto radi po propisima. Ja sam te u prvo vreme podrzavao jer sam mislio da ne znas i da ces da te stvari regulises, ali je postalo jasno da si ti upoznat sa tim kako treba da se radi ali da ti NECES da radis tako i da tebe PROPISI NE INTERESUJU.

Sto se tice pismenosti, pogledaj malo svoje poruke. Kod mene ima samo gresaka u kucanju (da, imam hendikep po tom pitanju) dok tebi, izgleda, pored poklonjene radio-amaterske diplome, izgleda da su poklonili i diplomu za zavrsenu osnovnu skolu.

I daj vise batali sa tim svojim balavljenjem. Puisti ozbiljne ljude da nesto ozbiljno urade. Svaku diskusiju urnises svojim samoreklamiranjem i prakanjem kako su ti svi drugi krivi sto si pirat. A admin ce valjda da ovu temu ocisti.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju