HAM radio > Digitalne komunikacije

APRS čvorišta uopštena diskusija

<< < (6/9) > >>

YT1PRM:

--- Citat: YU1RA  05.02.2015 12:59:35 ---
--- Citat: YT1PRM  03.02.2015 17:24:34 ---

--- Kraj citata ---
Zvanicno postoji samo YU0XUE, sa propisanom dozvolom.

--- Kraj citata ---

yu1ra dali nesto smeta sto nema dozvolu zvanicno i dali se pitate sto je nema i ko je trebao da je obezbedi ?

predhodni saziv saveza na celu kad je bio kod nas U Pirotu je dogovoreno da mi pustimo taj APRS gejt -nod da mi Pirocanci ulozimo tehnicke stvari a da ce administraciju zavrsiti savez na celu sa Vemicem
nas projekat je s nase strane odradjen -sto je savez ili neko sabotirao dalji tok neznam ali znam da smo prvi posatavili taj projekat kao pilot test za dalju buducnost  u Srbiji i znam da radi i vrsi svoju funkciju sa dozvolom ili bez neznam sto nije stigla do danas ali je sto se nas tice sve odradjeno ko je u savezu tada zatajio i zasto necu dalje da komentarisem i da ponavljam

ali vidim da pojedince boli sto mi u Pirotu radimo i sto se borimo a sto drugi ne rade

borimo se sa ometacima kao sto su kod nas HIT radijo i RTS radio na emisionim objektima gde nam se nalazi i repetitor R4 a neki godinama trpe svoj nerad i ne angazovanje kao sto je primer sto ne radi R3 na tupiznici
[/quote]---------------------------------------------------------------------
ma , bre, kake dozvole, kome one trebaju, to je najobicnija glupost na papiru koja prave radiJo amatere sputava u njiovim inovativnim papagaskim projektima.
[/quote]


SAMO DA PODSEDIM , DA SMO ZVANICNO POSLALI SVA DOKUMENTA ZA DOZVOLU ZA aprs CVOR YU0XPI I ZA UHF REPETITOR  RU4 Pirot U APRILU MESECU I JOS UVEK POSLE 5 MESECI NISTA NEMA, PA POSLE MI NABADAJTE DOKUMENTACIJU I VAS RAD AZURNOST U SAVEZU 

YT9TP:
FM digital radna grupa nije dobila informacije o tim zahtevima. Pošto si i ti član grupe pokreni u njoj to pitanje.

RoRa:
Možda je malo mimo teme ali moram da kažem da je ovo ravno drugi put, koliko je meni poznato, da kolega Milan YT1PRM pokazuje i dokazuje da Savez ignoriše dopise radio-kluba Pirot. Usmena obećanja su jedno ali dopis, crno na belo, je nešto sasvim drugo. Lično, ne podržavam sve što radi  kolega Milan ali apsolutno nije prihvatljiv takav odnos Saveza prema jednom radio-klubu. Meni se nešto vrlo slično desilo kada sam svojevremeno podneo prijavu Disciplinskoj komisiji, zbog drske prevare,  protiv licenciranog radio-amatera iz okoline Zaječara.
Da stvar bude gora, kada se već ukaže na postojanje ozbiljnog problema kolegi se savetuje da taj problem pokrene pred nekim drugim organizacionim delom Saveza. 

YT9TP:
Rora, svi zahtevi za dozvole za repetitore se prosleđuju FM digital radnoj grupi (http://fm-digital.yu1srs.org.rs/) da bi ona dala svoje mišljenje i saglasnost.

Ja sam samo napomenuo da zahtevi iz pirotskog kluba nisu došli do radne grupe, a pošto je i on član te grupe može tamo to da pokrene pa da UKT menadžer proveri i obavesti grupu o tim zahtevima, gde se nalaze i zašto nisu obrađeni, odnosno dostavljeni ovoj radnoj grupi. To je normalna procedura.

RoRa:
Пеђа, под другим околностима ово би разјаснили путем приватних порука.
Процедура није спорна, почетком марта формирана је радна група и дефинисана процедура. Радио-клуб Пирот је у априлу, можда и мимо процедуре, допис упутио Савезу. Није у реду, најблаже речено, да се такав један допис једноставно "загуби". По обавештењу да је настао описани проблем обавеза је, по моме мишљењу,  УКТ менаџера или координатора ФМ групе да са администрацијом Савеза реши проблем.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju