HAM radio > Digitalne komunikacije

APRS čvorišta uopštena diskusija

<< < (8/9) > >>

YU1TTA:
Tutorijal na engleskom http://www.kcra-mi.net/skywarn/aprs-info/igate.html

YT2CQ:
UI-View je zastareo, vise se ne osvezava. Predji na nesto novije.

YU1TTA:
ISprobao sam ga super radi i kao digi i kao gate, ma ja to cisto radi probe, i tesiranja onoga sto cujem od paketa. Najbolje je u linuxu.

YU1TTN:
Nakon skoro godinu dana da se napiše koja nova reč ovde :)

Večeras i prethodnih dana sam u više navrata bacio pogled na APRS kartu, i primetio da je situacija pokrivanja autoputa E-75 slična, pa čak i malo gora nego prošle godine kada su korisnici uspevali koliko toliko da prođu kroz pojedina YO čvorišta kretajući se kroz Podunavski okrug.

Možda je trenutno problem i u samim čvorištima, ali to ne opravdava činjenicu da se kod naš skoro ništa ne dešava na ovom polju. Budimo realni jedino YU0XFG i YU0XPI završavaju nekakav posao.

Kolega YT1NSB putuje od Beograda ka Nišu, i obratite pažnju na rupu u pokrivanju:

Poslednji put okolina Begaljice, pa potom tek kod Deligrada, i to kroz YU0XPI.

Prošle godine sam izneo predlog o izgledu APRS mreže, nešto skromno i minimalno za početak, ali sasvim upotrebljivo (klik na sliku za uvećanje, ukoliko je forum prikazuje umanjenu):

Verujem da bi potencijalni YU0XJA malo popravio sliku pokrivenosti autoputa :)

S obzirom na to da smo ponovo krenuli u korišćenje lokacije Jastrebac sa repetitorom R5, valjalo bi je staviti u izbor lokacija za buduće APRS čvorište.

Mogli bi da razvijemo diskusiju na ovu temu, kako bi sa prvim lepim prolećnim danima krenuli sa postavljanjem opreme (koja sad ionako nije astronomski skupa) :)

yu4eax:
Heh, i ja sam pre nedelju dana isto isao auto putem Nis-Novi Sad , i imao isto zapazanje, s tim sto sam kod Mihajlovca prosao kroz YO2KJG-2 rumunski digipiter.

Kao doprinos , prilazem pokrivenost ka severu od Novog Sada. YU0XFG se cuje negde do Backe Topole, a severnije , iako cujem HG digipitere, oni mene ne cuju cak ni iz Subotice.
Uz to , ovo je bilo s rucnim kenwoodom, 5W u autu s magmount 1/4lambda antenom na krovu.

Pozdrav

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju