Održana je izborna skupština SRS.
Kolega YU1RA hvala na podsećanju o raspodeli opsega.Ja sa repetitorom RU692, pa i ostalim sa karte, nemam nikakve veze. Sajt je informativnog karaktera gde objavljujem informacije koje mi drugi dostave.Svako dobro,Filip YU1TTN
G. sinisa po novom pravilniku i zakoniku evrope u raspodeli su usli na vhf bandu repetitor takozvani r minus 1 145.575-600khz i nov uhf band plan za uhf repetitore gde je sift - 7.600mhz u opseg od 438mhzkgde to zemlje u okruzenju vec davno primenjuju
RU692 je svakako radio amaterski repetitor, ne koristi ga neka služba ili udruženje.73,Filip YU1TTN
Kolega YU1RA, reci ti meni da li vecina radio amatera koja ima kablovsku televiziju moze da koristi repetitor R6? Ne moze, e sada te ja pitam da li se radio amateri treba da se pobune zbog kablovskog kanala S06 koji ide preko kabla? naravno da ne, zato sto radio-amateri dele frekvencije za ostalim sluzbama ne koriste samo amateri, amaterske frekvencije sto ti je i pitanje koje se nalazi kada se polaze za II klasu radio-amatera.