YU1SRS UKT Takmičenja MARTOVSKI VHF KONTEST
18 | 04 | 2024
Poslednje vesti

Savez radio-amatera Srbije zadržava sva prava na objavljene sadržaje. Dozvoljeno je citiranje i prenošenje sadržaja ali uz obavezno navođenje izvora i postavljanje aktivnog web linka ka strani na sajtu odakle je sadržaj preuzet.

MARTOVSKI VHF KONTEST
petak, 16 jun 2006 14:19
- propozicije - Radio klub "Nikola Tesla" iz Sombora, u skladu sa odlukom UKT komisije SRS, organizuje prvi UKT kontest u godini, na nacionalnom nivou, paralelno sa Martovskim VHF kontestom I regiona IARU.
Radio-klub ovime, 2006. godine, obeležava 60-tu godišnjicu postojanja.
Kontest se održava na VHF opsegu 144 MHz, a pravila su sledeća:

1. UČESNICI:

Svi licencirani YU amateri, a važe veze sa svim amaterskim stanicama.

2. KATEGORIJE:

* SINGL OP, i
* MULTI OP.

SINGLE OP je stanica koju opslužuje jedan operator, bez asistencije tokom kontesta. Klubske i sve ostale stanice smatraju se MULTI OP stanicama.

3. VREME ODRŽAVANJA:

Kontest započinje u subotu prvog punog vikenda marta u 14:00 UTC a završava se sutradan, u nedelju, u 14:00 UTC.

4. VEZE:

Dozvoljene su sve veze osim EME veza, veza specijalnim tehnikama (WSJT, MS, PSK) i veza preko aktivnih retranslatora. Svaka stanica se može raditi jednom u toku kontesta, bez obzira na vrstu emisije. Duple veze se moraju logovati i jasno naznačiti kao duple. Kros-mod veze se ne boduju, ali moraju biti unete u log.

5. VRSTA EMISIJE:

Dozvoljene vrste rada su: CW, SSB i FM.

6. NAČIN ODRŽAVANJA VEZE:

U vezama se razmenjuju: pozivni znaci, RS ili RST, redni broj koji započinje sa 001 i za svaku narednu vezu se uvećava za jedan i QTH lokator predajne stanice. Primer: 59003 JN95NS ili 579123 KN04OO. Prihvata se alternativni sistem raporta kojim se označava vrsta propagacije, naprimer: 55A011 JN94XC (za slučaj propagacije preko polarne svetlosti). Učesnik tokom kontesta ne može da menja lokaciju i ne može da krši pravilo "jedan signal na opsegu".

7. BODOVANJE:

Poeni se obračunavaju po principu 1 poen po kilometru.

8. DNEVNIK:

Veze se unose u standardni papirni obrazac IARU Regiona 1 ili u kompjuterski kontest program u kojem slučaju prednost ima EDI format. Dnevnik se šalje Organizatoru najdalje u roku od 15 dana.

9. ARBITRIRANJE

* Bilo kakva greška u razmenjenim podacima u vezi podrazumeva brisanje poena za tu vezu obema stanicama u vezi. Greškom se smatra razlika od 10 i više minuta.
* Grubo kršenje ovih Propozicija, zakonskih pravila i odredaba HAM spirita, povlači diskvalifikaciju učesnika.

10.PLASMAN:

Po prispeću svih dnevnika, Organizator sačinjava listu plasmana. Svaki učesnik se svrstava u pripadajuću kategoriju i rangira prema broju ostvarenih poena i formira se lista plasmana, koja se objavljuje u vidu "prijavljenih rezultata". Organizator zatim vrši proveru dnevnika i sačinjava službeni plasman. Učesnici imaju pravo žalbe u roku 15 dana od dana objavljivanja, UKT komisiji Kluba. Nakon toga, a najdalje do 1. juna tekuće godine, Organizator će, na svojem WEB sajtu www.rkntesla.org.yu, objaviti konačne službene rezultate.

11.NAGRADE:

Prvih 5 stanica u svakoj kategoriji dobija diplomu sa naznakom plasmana. Prva stanica u plasmanu u svojoj kategoriji dobija pehar. Preostali takmicari dobijaju diplomu za učešće.

12.ADRESA ORGANIZATORA:

Radio-klub “Nikola Tesla“ YU7KMN,
Venac Živojina Mišića 14
25000 Sombor.

Za slanje dnevnika u elektronskoj formi, e-mejl adresa je: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

13.NAPOMENA:

Primljeni dnevnici će biti prosledjeni organizatoru kontesta IARU Regiona 1.

UKT komisija YU7KMN

30.12.2005.
U Somboru
 

Pratite nas - FACEBOOK

Orden
Baner
ARDF 2020
Baner
IARU 25th Conf NS
Baner
Nikola Tesla
Baner
Anketa
Ocenite informativnost ovog sajta
 
Savez je organizovao
Baner
YU1SRS
Baner
Rad Saveza pomažu
Baner
Baner
Baner
Propagacije