YU1SRS Kamp
23 | 05 | 2018
Glavni meni
PrijavaPropagacije

Na vezi
Imamo 69 gostiju na mreži
Kamp
Kamp mladih radio-amatera
sreda, 16 maj 2018 13:05

Kamp na GočuSvakog letnjeg raspusta održava se kamp za mlade radio-amatere (starosti do 25 godina) članove Saveza radio-amatera Srbije. Kamp organizuju Savez radio-amatera Srbije i radio-klubovi.

Cilj kampa je da se mladi upoznaju, druže i da kroz zajedničke aktivnosti proširuju znanja i usavršavaju svoje radio-amaterske veštine.

Kamp obuhvata sve oblasti interesovanja radio-amatera. Obavezno je za vreme kampa postavljena radio-stanica preko koje mladi radio-amateri mogu da održavaju veze širom sveta. Održavaju se treninzi i takmičenja u radio-amaterskoj goniometriji, telegrafiji, grade se antene i elektronski uređaji. Održavaju se predavanja i radionice na razne teme, a vremena ima i za druženje i zabavu.

Na kamp mladi radio-amateri dolaze ispred radio-klubova kao tim čiji vođa mora biti punoletan radio-amater.

 
Kamp 2018
subota, 21 april 2018 09:32

KAMP 2018

Kamp na GočuOve godine, kamp će biti održan na Goču, u Dečijem odmaralištu "Goč", u periodu od 30. juna do 04. jula  2018. godine. Izvršni organizator je Radio-klub "Vitanovac" YU1AKV. Rukovodilac kampa bice Dragan Acimović YT3W, a njegov pomocnik Nenad Veljković, YU3AAW.

Na kamp mladi radio-amateri, članovi Saveza radio-amatera Srbije, dolaze ispred radio-klubova kao tim čiji vođa mora biti punoletan radio-amater. Obezbeđen je smeštaj za 25-30 mladih i 10-15 pratilaca.

Za učešće na kampu, potrebno je poslati popunjenu prijavu. Maloletni učenici treba da imaju i saglasnost roditelja. Prijave treba poslati najkasnije do 1. juna 2018. na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Učesnici plaćaju kotizaciju od 2000 dinara koju treba platiti od 10. do 20. juna 2018.

 
Kamp 2017
utorak, 01 avgust 2017 09:31

KAMP 2017


Kamp je 2017. godine održan na Grzi kod Paraćina od 14. do 19. jula. Organizator je bio Radio-klub "Kosmos" YU1GUV iz Paraćina. Тeme kampa su bili amaterska radio-goniometrija(ARG), brza telegrafija (HST), gradnja antena, upoznavanje sa organizacijom Crvenog krsta, obuka u pružanju prve pomoći u slučaju vanrednih situacija, aktivacije u programima SOTA, Flora i fauna i Stari gradovi i zamkovi, kao i održavanje radio veza sa radio-stanica postavljenih u okviru kampa. Pored toga, organizovan je i izlet do vrela reke Grze i obližnje pećine kako bi se mladi upoznali sa prirodnim lepotama kraja u kome borave. U okviru aktivnosti održana su ARG i HST takmičenja. Učestvovalo je tridesetak radio-amatera iz sedam gradova Srbje.


2017 Grza 
Kamp 2016
ponedeljak, 01 avgust 2016 09:29

KAMP 2016

Kamp je 2016. godine održan u Bačkom Monoštoru, od 28. juna do 3. jula. Organizator je bio Radio-klub "Nikola Tesla" YU7KMN iz Sombora. Tema kampa je bila amaterska radio-goniometrija (ARG). Održane su prezentacije na temu ARG u zemlji i okruženju kao i praktična obuka. Održana je i prezentacija programa flora i fauna. Održano je polaganje ispita za radio-amaterske operatore 1. klase. Održano je ARG takmičenje u disciplini foksoring, na kome su pored učesnika kampa učestvovali i takmičari iz Sombora i Zrenjanina. Organizovano je i HST takmičenje. Tokom trajanja kampa, na raspolaganju je bio PPS sa dva uredjaja, sportski tereni za fudbal i odbojku, kao i plaža na obližnjem kanalu. Kamp je imao međunarodni karakter. Učestvovalo je 37 radio-amatera iz 12 klubova Srbije, Bosne i Hercegovine i Italije.

2016 Bački Monoštor

 


Savez je organizovao
Baner
YU1SRS
Baner
Baner
Rad Saveza pomažu
Baner
Baner
Baner