YU1SRS Kamp
01 | 03 | 2024
Poslednje vesti

Savez radio-amatera Srbije zadržava sva prava na objavljene sadržaje. Dozvoljeno je citiranje i prenošenje sadržaja ali uz obavezno navođenje izvora i postavljanje aktivnog web linka ka strani na sajtu odakle je sadržaj preuzet.

Kamp
Kamp mladih radio-amatera

Kamp mladih radio-amatera Rožanstvo 2019Svakog letnjeg raspusta održava se kamp za mlade radio-amatere (starosti do 25 godina) članove Saveza radio-amatera Srbije. Kamp organizuju Savez radio-amatera Srbije i radio-klubovi.

Cilj kampa je da se mladi upoznaju, druže i da kroz zajedničke aktivnosti proširuju znanja i usavršavaju svoje radio-amaterske veštine.

Kamp obuhvata sve oblasti interesovanja radio-amatera. Obavezno je za vreme kampa postavljena radio-stanica preko koje mladi radio-amateri mogu da održavaju veze širom sveta. Održavaju se treninzi i takmičenja u radio-amaterskoj goniometriji, telegrafiji, grade se antene i elektronski uređaji. Održavaju se predavanja i radionice na razne teme, a vremena ima i za druženje i zabavu.

Na kamp mladi radio-amateri dolaze ispred radio-klubova kao tim čiji vođa mora biti punoletan radio-amater.

Za vreme kampa aktivna je i Diploma Kampa.

 
Kamp 2019 - Rožanstvo

KAMP 2019

Kamp mladih radio-amatera Rožanstvo 2019 održan je u Odmaralištu Bela breza u mestu Rožanstvo na padinama Zlatibora od 07. do 12. jula 2019. godine. Neposredni organizator je bio Slobodan Stanković YT2SS. Kamp je imao 57 učesnika (mladih radio-amatera, gostiju, predavača i organizatora).

Teme kampa su bili operatorski rad, konstruktorstvo, ARG, Morzeova telegrafija i drugo. U okviru kampa su održane i završne radionice projekta "Klubovi tehnike" koji Savez radio-amatera Srbije realizuje uz podršku Centra za promociju nauke.

Dan Saveza radio-amatera Srbije i dan rođenja Nikole Tesle je obeležen je izletom u Etno selo Sirogojno i Stopića pećinu i obilaskom takmičarske lokacije YU1JW/YT0W.

Delegacija Saveza radio-amatera Srbije je položila cveće na grob bivšeg podpredsednika Saveza radio amatera Srbije i pilota-heroja Vojske Srbije Gorana Savića –YT2A koji je tragično izgubio život 2012. godine.

Za vreme kampa radile su stanice YU1SRS i YU0SRS sa lokacije kampa i sa lokacije YT2X.

Održavanje kampa su pomogli donatori: Vesimpex Beograd, Prvi partizan Užice i Mika projekt servis Dobanovci.

2019 Rožanstvo, Zlatibor

Preuzmite Bilten broj 1 Kampa mladih radio-amatera Rožanstvo 2019.

Preuzmite Bilten broj 2 Kampa mladih radio-amatera Rožanstvo 2019.

Preuzmite Bilten broj 3 Kampa mladih radio-amatera Rožanstvo 2019.

Pogledajte foto-album sa kampa.

Vesimpex

 
Diploma Kamp mladih radio-amatera Srbije

Kamp na Goču

Savez radio-amatera Srbije izdaje

DIPLOMU

KAMP MLADIH RADIO-AMATERA SRBIJE ROŽANSTVO 2019.

Diplomu mogu osvojiti radio amateri koji održe po jednu vezu sa stanicama YU1SRS (YU1SRS/P) i YU0SRS (YU0SRS/P).

Bazna i portabl stanica sa istim pozivnim znakom se računaju kao jedna stanica.

Stanice će biti aktivne u periodu od 7. do 12. jula 2019. godine. Radiće sa planine Zlatibor.

Može se raditi na svim opsezima i svim vrstama rada.

Raspored rada mozete pratiti preko interneta.

Zahtev za diplomu slati na e-mail SRS-a Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Diploma je besplatna i izdavaće se u elektronskom obliku.

Preuzmi propozicije

Menadžer diplome je YT0I.

Svoju diplomu u elektronskom obliku možete preuzeti na
http://diplome.radio-amater.rs/yu-yota/


Amateur Radio Union of Serbia issued

AWARD

THE CAMP OF YOUTH RADIO AMATEURS OF SERBIA – ROŽANSTVO 2019.

The diploma can be won by radio amateurs who hold at least one contact to each station YU1SRS (YU1SRS/P) and YU0SRS (YU0SRS/P).

Base and portable station with the same call sign are counted as one station.

Stations will be active in the period from July 7th to July 12th 2019. The location of the station is the Zlatibor mountain.

Contacts are allowed on all bands and all modes.

You can follow the schedule of the work over the Internet.

Request for a diploma to: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

The diploma is free and will be published electronically

Download rules

Award manager is YT0I.

You may download your electronic Award at
http://diplome.radio-amater.rs/yu-yota/

 
Kamp 2018

KAMP 2018

Kamp je održan na Goču, u Dečijem odmaralištu "Goč", odnosno u hotelu "Dobre vode" koji je u sastavu odmarališta, u periodu od 30. juna do 04. jula  2018. godine. Izvršni organizator je bio Radio-klub "Vitanovac" YU1AKV. Rukovodilac kampa bio je Dragan Aćimović YT3W, a njegov pomoćnik Nenad Veljković, YT3AAW. Na kampu je bilo 52 učesnika, mladih radio-amatera, pratilaca, predavača i organizatora.

Teme kampa su bili operatorski rad, gradnaj antena, osnove elektronike, amaterska radio-goniometrija, morezova telegrafija i druge teme. Održani su i radio-amaterski ispiti. Za vreme kampa bila je aktivna stanica YT0YOT.

2018 Goč

 
Kamp 2017

KAMP 2017


Kamp je 2017. godine održan na Grzi kod Paraćina od 14. do 19. jula. Organizator je bio Radio-klub "Kosmos" YU1GUV iz Paraćina. Тeme kampa su bili amaterska radio-goniometrija(ARG), brza telegrafija (HST), gradnja antena, upoznavanje sa organizacijom Crvenog krsta, obuka u pružanju prve pomoći u slučaju vanrednih situacija, aktivacije u programima SOTA, Flora i fauna i Stari gradovi i zamkovi, kao i održavanje radio veza sa radio-stanica postavljenih u okviru kampa. Pored toga, organizovan je i izlet do vrela reke Grze i obližnje pećine kako bi se mladi upoznali sa prirodnim lepotama kraja u kome borave. U okviru aktivnosti održana su ARG i HST takmičenja. Učestvovalo je tridesetak radio-amatera iz sedam gradova Srbje.


2017 Grza 
Kamp 2016

KAMP 2016

Kamp je 2016. godine održan u Bačkom Monoštoru, od 28. juna do 3. jula. Organizator je bio Radio-klub "Nikola Tesla" YU7KMN iz Sombora. Tema kampa je bila amaterska radio-goniometrija (ARG). Održane su prezentacije na temu ARG u zemlji i okruženju kao i praktična obuka. Održana je i prezentacija programa flora i fauna. Održano je polaganje ispita za radio-amaterske operatore 1. klase. Održano je ARG takmičenje u disciplini foksoring, na kome su pored učesnika kampa učestvovali i takmičari iz Sombora i Zrenjanina. Organizovano je i HST takmičenje. Tokom trajanja kampa, na raspolaganju je bio PPS sa dva uredjaja, sportski tereni za fudbal i odbojku, kao i plaža na obližnjem kanalu. Kamp je imao međunarodni karakter. Učestvovalo je 37 radio-amatera iz 12 klubova Srbije, Bosne i Hercegovine i Italije.

2016 Bački Monoštor

 


Pratite nas - FACEBOOK

Orden
Baner
ARDF 2020
Baner
IARU 25th Conf NS
Baner
Nikola Tesla
Baner
Anketa
Ocenite informativnost ovog sajta
 
Savez je organizovao
Baner
YU1SRS
Baner
Rad Saveza pomažu
Baner
Baner
Baner
Propagacije