YU1SRS Česta pitanja QSL biro Kakav je postupak slanja i prijema QSL karata?
28 | 05 | 2024
Poslednje vesti

Savez radio-amatera Srbije zadržava sva prava na objavljene sadržaje. Dozvoljeno je citiranje i prenošenje sadržaja ali uz obavezno navođenje izvora i postavljanje aktivnog web linka ka strani na sajtu odakle je sadržaj preuzet.

Kakav je postupak slanja i prijema QSL karata?

QSL servi smožete korsititi ako ste član Saveza ili ako ste platili korišćenje ovog servisa, prema pravilima rada QSL biroa.

QSL karte možete poslati poštom ili doneti lično u Savez. Treba da budu složene po zemljama.

Primljene QSL karte možete preuzeti lično u Savezu (potrebno je da se najavite da bi QSL menadžer pripremio paket za vas) ili poštom. Poštom se QSL karte šalju na vaš matični radio-klub kako stoji u evidenciji Saveza. Možete se posebno izjasniti da želite da QSl karte dobijate na svoju adresu, i u tom slučaju plaćate troškove poštarine poštaru prilikom prijema paketa.

Potrebne podatke dajete prilikom učlanjavanja, odnosno popunjavanjem Pristupnice (Obrazac PR01 - Pristupnica za pojedinačne članove ili Obrazac PR02 - Pristupnica za radio-klubove). Postojećim članovima Saveza preporučujemo da ažuriraju svoje kontakt podatke popunjavanjem anketnih obrazaca (Obrazac UP01 - Upitnik za radio-amatere ili Obrazac UP02 - Upitnik za radio-klubove). U ovom obrascu se izjašnjavate i na koji način želite da koristite QSL biro.

Za nečlanove je neophodno da popune i pošalju anketni obrazac, kako bi Savez njihove podatke upisao u evidenciju a QSL biro na osnovu toga mogao da vrši uslugu.

 

Pratite nas - FACEBOOK

Orden
Baner
ARDF 2020
Baner
IARU 25th Conf NS
Baner
Nikola Tesla
Baner
Anketa
Ocenite informativnost ovog sajta
 
Savez je organizovao
Baner
YU1SRS
Baner
Rad Saveza pomažu
Baner
Baner
Baner
Propagacije